Nieuws

Nieuws & tips week 8-2021

Tozo verruimd op 21 januari 2021

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) is door het kabinet op 21 januari 2021 verruimd.

De Tozo 3 kan vanaf februari 2021 worden aangevraagd met terugwerkende kracht vanaf januari. De vermogenstoets in de Tozo 4 vervalt per 1 april 2021. De
Tozo 4 loopt van 1 april t/m 30 juni 2021. Let op. Het is niet mogelijk om vanuit de Tozo 4 nog een aanvraag met terugwerkende kracht vanaf de voorgaande maand te doen voor de Tozo 3.

Coronavaccinatie werknemers bevorderen, kan dat onbelast?

Je mag vrijwel nooit werknemers verplichten om zich te laten inenten. Ook mag je niet vastleggen wie er een prik heeft gehaald. Je kan je medewerkers wel stimuleren dat te doen, eventueel zelfs door heb een bonus te betalen. Deze bonus kan netto uitbetaald worden als je daarvoor de vrije ruimte werkostenregeling benut.

Geen btw-aftrek meer tot 10 % zakelijk gebruik?

Op dit moment kun je btw in aftrek brengen op ingekochte goederen en diensten, zelfs als je deze voor minder dan 10% zakelijk gebruikt. Binnenkort – de exacte datum in 2021 is nog niet bekend – kan btw aftrek bij meer dan 90% priv├ęgebruik niet meer. Dat kan gevolgen hebben voor de btw-aftrek op nieuwbouw, auto en onderhoud. Bespreek met jouw adviseur of je hierop kunt anticiperen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *