Nieuws

Nieuws & tips week 6-2021

Gratis opleiden tijdens de lockdown

Als jouw werknemers door de lockdown thuiszitten, kan het een goed moment zijn om hen enkele opleidingen te laten doen. Hoe kan NL leert door helpen?

Aanvullend pakket. Sinds het coronavirus Nederland in een houdgreep houdt, heeft de regering allerlei steunmaatregelen opgetuigd. In aanvulling
op het derde steun- en herstelpakket bestaat er nu ook het sociaal pakket Hulp bij baanverlies, scholing en schulden. Eén van de bouwstenen uit dit pakket is NL leert door.

Inmiddels hebben 16 opleidingsinstituten subsidie gekregen. Werkenden, werkzoekenden en ondernemers kunnen hier gratis een cursus en/of opleiding volgen, ook als er geen ontslagen dreigen. Tip. Je kunt jouw werknemers hierop wijzen, maar als ondernemer kun je hier ook zelf gebruik van maken. Deelnemers
krijgen een certificaat en/of worden voorbereid op een officieel examen.

Lees meer: https://vindjeupdate.hoewerktnederland.nl/

Aangifte VPB 2019 nog niet definitief? Coronareserve alsnog benutten in VPB-aangifte over 2o19!

Als jouw BV in 2020 vanwege de coronacrisis verlies heeft geleden, mag je dit verlies direct in de aangifte vennootschapsbelasting 2019 verwerken door een
coronareserve op te voeren. Dit leidt dus ook direct tot een liquiditeitsvoordeel.

Als 2020 vanwege de coronacrisis voor je BV toch een verliesgevend jaar blijkt te zijn, dan kun je alsnog een coronareserve opvoeren in je aangifte vennootschapsbelasting over 2019. Voorwaarde is wel dat je nog geen definitieve aanslag 2019 hebt ontvangen, waarvan de bezwaartermijn (zes weken) is verstreken.

Zo voorkom je verjaring van een vordering

Na verloop van tijd verjaart een vordering en kun je je klant niet meer tot betalen dwingen. Om verjaring te voorkomen, moet je (als schuldeiser) deze stuiten. Door verjaring kan jouw vordering in rook opgaan. Je kunt dit voorkomen door de verjaring te stuiten. Doe dit om bewijsproblemen te voorkomen schriftelijk en gebruik daarvoor het onderstaande model.

Download hier: Stuiting verjaring vorderingen

Verplicht meewerken aan onderhands crediteurenakkoord (WHOA)

Per 1 januari 2021 is de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) ingegaan. Hiermee kunnen schuldeisers, zoals jij, gedwongen worden om een deel van hun vorderingen prijs te geven. Hoe zit dat en hoe werkt het?

Als je om een akkoord op een saneringsvoorstel wordt gevraagd op basis van de WHOA, kun je tegenstemmen. Als er echter aan de voorwaarden is voldaan (onder andere 2/3 deel moet akkoord gaan), kun je toch gedwongen worden mee te werken. Dit alles omdat de rechter dan vindt dat jij als schuldeiser beter af bent met een akkoord dan met een faillissement.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *